Profilering

Extern representation – Det finns bara ett första intryck…

Profilkläder stärker ditt företags kommunikation med omvärlden genom att förmedla både varumärke och budskap i olika situationer företaget och dess personal befinner sig i. Detta förstärker i sin tur företagets profil och egenart och hjälper folk att minnas just er.

Intern gemenskap – Alla kan bära profilkläder!
Profilkläder kan bli ett tecken på uppmuntran och öka motivationen och stärka lagandan hos medarbetarna. Ett starkt motiverat arbetsteam är en viktig bidragande orsak till ökad konkurrenskraft för alla typer av företag och organisationer.

Profilkläder är tacksamma budbärare, eftersom de kan användas av alla, i och runt omkring en organisation. Detta inte minst för att våra plagg har en skärning som passar i stort sett alla kroppar och former.

Vi blir allt fler!
Allt fler företag inser idag vikten av att profilera sig och använder profilkläder både externt och internt. Betrakta gärna denna hemsida som en redovisning av ett komplett profilkoncept och låt dig inspireras!

 

MÄRKMETODER

Bearbetning av plaggen – det finns en mängd möjligheter!

Alla plagg i katalogen designas och sys självklart med hänsyn till att din logotyp eller ditt budskap ska kunna placeras där du vill ha dem. När det gäller metoden så finns det absolut inga regler som måste följas. Rådfråga din återförsäljare om vilken metod som han eller hon rekommenderar i just ditt fall, beroende på t ex upplaga, leveranstid och materialval.

Screentryck
Den enklaste och många gånger den bästa tryckmetoden. Billig vid stora produktioner och tar kort tid. Används till T-shirts, sweatshirts och annan lättare konfektion. Screentryck görs direkt på plagget.

Transfertryck
Medan screentryck görs direkt på plagget så görs transfertryck på en bärare som sedan värms fast på plagget. Ger en ökad detaljrikedom och distinktare färger. Kostnads- och tidseffektivt.

Embossing
Embossing är en tryckmetod som stansar in trycket i textilen tredimensionellt. Effekten blir diskret och exklusiv. Används främst på bomull, polyester och fleece.

Brodyr direkt på plagget
Brodyr är slitstarkt och upplevs ofta som exklusivt. Varje plagg broderas individuellt, vilket gör att produktionstiden blir längre än för tryck. Rekommenderas vid märkning av jackor, frotté, stickade plagg och skjortor. Ett mönsterkort för din brodyr tas fram, se till att mönsterkortet sparas om du vill beställa fler plagg med samma brodyr senare!

Broderade märken
Principen är densamma som för brodyr, men istället för att brodera direkt på plagget görs brodyren på en bärare som sedan sys eller värms fast. Dessa märken kan även läggas på lager för återkommande produktioner.

Vävda etiketter
Om du beställer större upplagor är en vävd etikett oftast billigare än direktbrodyr eller broderat märke. Jämfört med brodyr klarar en vävd etikett finare detaljer och mindre bokstäver. Etiketterna sys eller värms fast på plagget, på samma sätt som det broderade märket.

Oändliga möjligheter Nya förädlingstekniker upptäcks ständigt. Vänd dig till din återförsäljare för att ta del av det senaste!